Garderoba odziez

Nadchodzi wyczekiwana od tradycyjna wiosna. Toż nie tylko możliwość na zdjęcie kilku zbędnych kilogramów, lecz i na zmianę naszych stylów żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do usunięcia ciężkostrawnej diety opartej na mięsie i nabiale i skorzystania ze zdrowia, jakie proponują nam sałatki.

Witaminy Sałatki są dużą bombę witaminową. Dostarczają nam one całych elementów koniecznych do dobrego funkcjonowania układu. Polacy wciąż ale pamiętają tendencja do chętniejszego sięgania po produkty pochodzenia zwierzęcego. Stąd naprawdę wiele wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca oraz nadciśnienie stanowią wciąż samą z głównych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja produktów pochodzenia zwierzęcego zmniejszają ryzyko wyżej wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o moc bardziej delikatne niż ciało i nabiał. Mniej panują w organizmie pokarmowym, dzięki czemu po ich użytkowaniu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temu nie tworzą one kłopotów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest wówczas młodsza i przytulniejsza dla naszego projektu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek bynajmniej nie jest niebezpieczne, szczególnie, jeżeli posiadamy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że dokonamy je wyjątkowo szybko. Wystarczy jedynie wybrać warzywa, z których zależymy osiągnąć sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. W przeciągu paru sekund mamy cały i odżywczy posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą przyjazne i letnie dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najłatwiejszym sposobem, by osiągnąć upragnioną sylwetkę, jest pójście na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że zna stanowić ona o wiele lepsza od tradycyjnych polskich problemów i schabowych. Co dużo, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie potrzeba być szefem kuchni. Wystarczy inwencja i myśl. To dopiero z nas chce, z jakich składników stworzymy naszą pyszną i praktyczną sałatkę.