Sprzet agd zelazka

Prowadząc restaurację kuchnia winna być zaopatrzona w gigantyczną część profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy zawsze w olbrzymiej ilości od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu niezbędne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo to jest składnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W niedużych firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta niewielka, ręczna, zwykła szatkownica, stworzona z plastiku albo drewna, dzięki której można też przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej przyrządza się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu pomocny jest sprzęt różnego typu, z wbudowanym silnikiem i zachęcany elektrycznie. Dodaje się i głównie w krótkich zakładach przetwórczych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest wyjątkowo wytrzymałym sprzętem o dużej klasie, która opisuje się też swoją obsługą. Sprzęt ten montuje się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której zabiera się poszatkowana kapusta. Niezwykle efektywną częścią są noże uczynione ze określeni nierdzewnej, które mogą wykonywać przez długi odcinek czasu. Szatkownica zapewne istnieć wyposażona na żądanie w nowe dodatkowe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W zależności z potrzeb można jeszcze zakupić przystawkę, która da szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają nacisk na sposób cięcia - potrafią więc istnieć delikatne kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest tylko szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.