Swieze mieso film 2012

oprogramowanie erp

Lub może stanowić rzecz lepszego w naszym domu, niż świeży, jednocześnie jasny i jedzący kotlet schabowy usmażony na medal i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, wymaga być właściwie roztłuczony - na tyle, by mięso broniło się delikatne, a po przysmażeniu kruche, a tymczasem nie tak szybko, by kotlet nie był zbyt długi, inaczej podzieje na soczystości. Więcej w przypadku bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w odpowiedniej grubości plasterki, a wtedy tłuc je tłuczkiem do mięsa, by osiągnęło odpowiednią grubość i formę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do ciała, którym będziemy potrafili samodzielnie sprawdzić jakość ubijanych kotletów. Jednak przy większej miary kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo gdy wykorzystujemy do nich ciało coś niższej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie i to, gdy przyrządzamy kotlety w sklepach żywienia zbiorowego, czy na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością umieszcza się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można już zdjąć z chęci, ponadto tłuczek do mięsa jako urządzenie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na właśnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Dlatego te, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w ogromnej ilości, lub z surowego mięsa, oszczędźmy sobie wag i zainwestujmy w profesjonalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest zwykle dostępna w obsłudze - wystarczy wprowadzić do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i innym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na wszystkiej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, by każde swoje steki były rozbite równomiernie, szybko i chętnie, wtedy nie posiada pozytywniejszego rozwiązania, jak właśnie kotleciarka do celu domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie stanowi ostatnie taki wielki koszt - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem dobrym w obsłudze, w zajęciu w czystości, zaś nie przesadnie kosztownym, kiedy mogłoby się zdawać.